כל עובד בישראל שסיים שנת עבודה מלאה זכאי לפיצויים במקרה ויפוטר מהעבודה. לא רק זאת, אלא שיש גם לא מעט מצבים בהם עובד שמתפטר ביוזמתו זכאי לקבל פיצוי פיטורים מהמעסיק. המצבים הללו מוגדרים בחוק ונועדו להגן על עובד שהתפטר עקב אילוצים שנוצרו במקום העבודה או ע"י המעסיק.
כל עובד בישראל יודע שהוא זכאי לקבל חודש של פיצויים עבור כל שנת עבודה במקרה שהוא מפוטר ממקום העבודה שלו. לא רבים יודעים אבל גם במקרה של התפטרות העובד מרצונו, הוא יכול להיות זכאי לפיצויים הללו אם הסיבה לכך היא אחת מאלו שמוגדרים בחוק.
מתי עובד יכול להתפטר ועדיין להיות זכאי לפיצוי פיטורים?
הזכויות של העובדים בישראל עוסקות גם בנושא של התפטרות בדין מפוטר אשר מזכות את העובד בפיצוי פיטורים. כמובן שלא כל מעסיק ממהר לשלם פיצויים כאלו ויש לעתים לשכור עורך דין דיני עבודה לשם כך, אך הזכות הזאת שרירה וקיימת בספר החוקים.
עובד שבוחר להתפטר ממקום העבודה שלו ועדיין לתבוע פיצויי פיטורים לעובד מהמעסיק חייב לעמוד בקריטריונים הבאים:
התפטרות בגלל העתקת מקום מגורים
החוק לא מתייחס לכל מעבר דירה סתם כך בתור עילה של העובד לתבוע פיצויי פיטורים, אלא אם הסיבה למעבר הדירה מוגדרת בחוק ככזאת המזכה אותו בפיצויי פיטורים. המקרים הללו הם:
- חתונה של העובד
- מעבר דירה בעקבות גירושין
- העתקת מקום המגורים לישוב באזור פיתוח או משק חקלאי
- מעבר דירה בעקבות בן / בת זוג המשרתים בקבע, במשטרת ישראל או בשירות המדינה
התפטרות עקב הרעה מוחשית במקום העבודה
מקרים אחרים לחלוטין הם כאלו שקשורים למקום העבודה או למעסיק. במידה והעובד יכול להוכיח שהתפטר עקב הרעה בתנאי העבודה, הוא יהיה זכאי לקבל פיצויי פיטורים כאילו פוטר. אלו מספר מקרים לדוגמא של הרעת תנאים מוחשית בעבודה:
- העברה של מקום העבודה למקום מרוחק הרבה יותר מהנוכחי.
- הורדה בדרגה או הפחתת דרג של העובד אשר פוגע במעמדו במקום העבודה.
- אי תשלום השכר בזמן באופן עקבי או הלנת שכר כפי שמגדיר החוק.
- המעסיק גורם לסכנה עבור העובד בשטח העבודה או במהלך העבודה.
- חוסר אמון של המעסיק בעובד הכולל בדיקות פוליגרף או מצלמות נסתרות.
- המעסיק או מנהל מתייחס לעובד באלימות מילולית, פיזית או מינית.
- השעות של העובד משתנות לרעה והשכר שלו נפגע מכך.
כמובן שלא כל אחד מהסעיפים הללו קל להוכחה ובטח לא להצגת הקשר ישיר שלו עם הסיבה להתפטרות ולכן מומלץ לשכור עורך דין דיני עבודה כדי שייבחן את המצב שלכם בטרם אתם בוחרים להתפטר.
גם אם יש התפטרות בפועל, עדיין עורך דין דיני עבודה יכול להגיש תביעה לפיצויים למעסיק עוד בטרם פונים לבית הדין לעבודה לשם כך ובמטרה לקצר את התהליך ולהבטיח לאותו עובד את הפיצויים המגיעים לו.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד שאול מוש – עורך דין לדיני עבודה בצפון אשר מייצג עובדים ומעסיקים בתביעות בבתי הדין לעבודה. אם אתם מחפשים עו"ד דיני עבודה בקריות או עורך דין דיני עבודה בנהריה – המשרד הוא הכתובת!