הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי באמצעות עורך דין נזיקין מובילה בדרך כלל להתחלה של תהליך שיסתיים רק לאחר בדיקה של וועדה רפואית מטעם ביטוח לאומי. הצלחה בבדיקת הוועדה היא בעלת משמעות עצומה לקצבת הנכות שתקבע עבור מגיש התביעה. חשוב לדעת לקראת מה הולכים ואיך להתנהל נכון כדי להגדיל את הסיכוי לעבור את הוועדה בהצלחה.
הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי היא שלב מכריע בהחלטה על קצבת נכות שתפסק למבוטח. כמעט כל הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי בגין תאונות עבודה או פגיעה אחרת בגוף, מובילה למצב בו יש לעמוד בפני הוועדה וחשוב מאוד איך עושים זאת נכון כדי להגדיל את הסיכוי להצלחה.
חשוב להבין שההצלחה מושפעת גם מגורמים רבים שלא בשליטה שלכם, אך יש מה שכן אתם אחראים עליהם וכדאי לעשות זאת נכון ככל שאפשר. כמובן שמומלץ מאוד לקבל יעוץ וליווי משפטי של עורך דין נזיקין לפני שפונים להגשת תביעה לביטוח לאומי וגם להמשך הדרך ובעיקר מול הוועדה הרפואית.
איך להתנהג בוועדה רפואית של ביטוח לאומי?
- התייחסות לקשיים תפקודיים – מול הוועדה מקובל להציג את הליקויים הרפואיים שאתם סובלים מהם, אך חובה גם להסביר כיצד אותם ליקויים משפיעים על התפקוד שלכם בחיי היום יום. ליקוי רפואי יוצר מגבלות שונות וחשוב להתמקד בהם כדי ליצור הקשר להתאמת סעיף הליקוי המקסימלי וגם להערכת אי כושר לאחר מכן.
- הצטיידו בכל המסמכים הרפואיים הנדרשים – חשוב להבין שהוועדה הרפואית עמוסה מאוד ומתנהלת באופן פסיבי מול כל אדם שמגיע אליה. כלומר, הוועדה עצמה לא מתכוננת למפגש ועוברת על מסמכים שונים שקשורים לעניינו. על כן חשוב לרכז את כל המסמכים הרפואיים שלכם ולהביא לוועדה את המסמכים שמעידים בצורה הטובה ביותר על חומרת המצב שלכם והקשיים שתאם סובלים מהם בשל כך. מסמכים שעלולים שלא "לתרום לעניין" כדאי פחות להבליט או להציג אם אין הדבר משמעותי לוועדה.
- הימנעו מהגזמות מיותרות – חברי הוועדה הרפואית הם בעלי ניסיון רב ברפואה בכלל ובבדיקה של תובעים מול הוועדה בפרט. על כן הם מזהים די בקלות מתי מי שנמצא מולם מנסה להגזים בעוצמת הכאבים שלו או במוגבלות שהדבר יוצר עבורו. כדאי להיות אמתיים ולציין את הליקוי הרפואי או הכאבים מהם אתם סובלים בדיוק כפי שהם ולשדר אמינות. כמו כן כל מה שתתארו לוועדה עובר השוואה למסמכים הרפואיים הרלוונטיים לעניין והם יזהו בקלות מתי יש חוסר התאמה בין השניים.
- לקרוא את הפרוטוקול לפני שחותמים עליו – לפני כניסה לוועדה רפואית יש לחתום על פרוטוקול הנוגע לעניין התביעה שלכם. חשוב מאוד לעבור עליו ולוודא שהוא אכן מדויק ולא מוסיף או משמיט פרטים שחשובים מאוד עבור הוועדה. אם יש צורך בקשו שיעדכנו את הפרוטוקול לפני שתחתמו עליו.
- תהיו ברורים ומפורטים מול הוועדה – חשוב מאוד לדבר לאט ולהיות ממוקדים סביב מענה מדויק לכל שאלה של הוועדה. כמו כן תתארו לעומק כל מוגבלות, כאב או סבל שיש לכם ואתם תובעים בגינם. חשוב מאוד שחברי הוועדה יקבלו את כל המידע הרלוונטי וגם שהכול יירשם בצור הנכונה ע"י מזכיר הוועדה.
לסיכום דבר נציין שחשוב מאוד לקבל יעוץ של עורך דין נזיקין לפני הגשת תביעה לביטוח לאומי וגם לעבור הדרכה איך להתנהל מול הוועדה, מה להדגיש יותר ומה פחות וגם איזה מסמכים חשוב להראות להם. אל תנסו לעשות זאת לבד.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי אפקטיבי, נכון וממוקד לצורך השגת הפיצוי הכספי המקסימלי שניתן לקבל על פי חוק. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בקריות או עורך דין נזיקין בעכו – עו"ד טל בייצר הוא הכתובת!